Folytatódik a gyűjtés Tóth Róbert gyógykezelésére

Az elmúlt közel 10 napban több, mint 8,5 millió forintot adtak össze Tóth Róbert számára jóakarók, ez azonban külföldi gyógykezelése árának még mindig csak az egyötöde. Az Európa-bajnok kajakost Magyarországon már nem tudják kezelni, a reményt adó amerikai terápiát is azonban csak akkor kezdik el, ha legalább félévnyi költséget kifizetnek.

Folytatódik a gyűjtés Tóth Róbert gyógykezelésére

Sokként érte a rákbeteg Tóth Róbertet és feleségét, Reményi Diánát február végén a hír: hiába került be a csongrádi kajakos egy speciális amerikai programba, kezelését addig nem kezdik el, amíg ki nem fizetik a kórházi költségeket előre. Egy nappal a reményt adó gyógyítás megkezdése előtt közölték velük: 150 ezer dollárt kérnek tőlük.

A 29 éves kajakos, aki Európa-bajnok és többszörös magyar bajnok, egy ritka daganatos betegséggel küzd. Kezelését két évvel ezelőtt Budapesten kezdték meg a szeme mögötti tumorból vett szövetminta alapján. Sugár- és kemoterápiát kapott, ami miatt bal szemére megvakult. Néhány hónap után derült ki, hogy nem reagál az addig kapott gyógyszerre – addigra pedig már áttétek is képződtek. Egy Milánóból kért szakvéleményből derült ki, hogy teljesen más betegsége van, mint amivel addig kezelték.

Tavaly nyáron Stuttgartba utazott a házaspár egy kezelésre, de az sem hozott javulást Róbert állapotában. A család minden lehetőséget felkutatott annak érdekében, hogy gyógymódot találjanak a ritka betegségre. Ennek köszönhető, hogy Róbert és párja, Diána február közepén Houstonba utazott, mivel a fiatal sportoló bekerült egy olyan klinikai programba, amely azt a hibás gént blokkolja, mely felelős a betegségéért.
Bár már utazás előtt érdeklődött a házaspár a költségekről, csak a kórházban derült ki: ugyan a gyógyszert Róbert ingyenesen kapja, az ellátás költségei egy évre 150 ezer dollárba kerülnek majd. A teljes összeg kifizetése nélkül a kezelést meg sem kezdik. Diána internetes kampányt indított a pénz összegyűjtésére, ezzel párhuzamosan pedig Magyarországon is indult akció a megsegítésükre a Kolonics György Alapítványon keresztül.

Eddig 8 és fél millió forint, vagyis 30 ezer dollár gyűlt össze, ami önmagában is hatalmas eredmény, de megoldást egyelőre nem jelent a családnak. Annyit sikerült kialkudniuk a kórházzal, hogy elég 6 hónapnyi kezelésnek a költségét kifizetni, így 90 ezer dollárral már elkezdik a kezelést. Azonban ehhez is  nagyon sok hiányzik még.

Ráadásul az idő is Róbert ellen dolgozik: a májából múlt héten vett biopszia ugyanis azt mutatta, hogy romlott az állapota. Egy bizonyos szint alatt pedig már a programból is kiesik.

Hétfőn reggel az alapítvány elutalta az addig összegyűlt összeget közvetlenül a houstoni kórháznak. A beérkezett bizonylatok alapján Róberték azt az ígéretet kapták, hogy a héten elkezdődik a kezelés.A házaspár most kénytelen várni, ami idegörlő ebben a helyzetben.
Ahhoz, hogy a kezelés hosszútávon folytatódhasson a család még várja a felajánlásokat, melyeket a Kolonics György Alapítvány gyűjt és utal tovább a kezelő intézetnek.

Felajánlásokat az alábbiak szerint várunk:

KOLONICS GYÖRGY ALAPÍTVÁNY