Egy kajakos miatt tűnik jobb helynek a világ

Rengeteg adomány érkezett az alapítványhoz Tóth Róbert ifjúsági Európa- és többszörös magyar bajnok kajakos kezelésére. Ennek köszönhetően a ritka betegségben szenvedő sportoló egy hónappal ezelőtt elkezdhette a célzott terápiát a neves houstoni klinikán, az MD Anderson Cancer Centerben.

Egy kajakos miatt tűnik jobb helynek a világ

„Hatalmas kő esett le a szívünkről azzal, hogy a nem kevés megpróbáltatással teli út végén, a célegyenesben ez az utolsó akadály is elhárult, köszönhetően annak a rengeteg önzetlen embernek, akik úgy érezték, részt kell venniük a küzdelmemben. Nem tudom elégszer elmondani, hogy köszönöm” – mondta Robi, aki feleségével, Diával együtt jelenleg Houston egy szép és csendes részén él egy amerikai házaspár jóvoltából, akik biztosították a fiatalokat, addig maradhatnak, ameddig szükséges. Nem csak Magyarországon, a tengerentúlon is megmutatkozott a sportolói család ereje. „Azt, hogy egyáltalán itt lehetünk, Dia volt úszótársának köszönhetjük, aki egy nap alatt megoldotta a szállásunkat, ami hatalmas segítség, de visz minket a kezelésre, bevásárolni és programozni, ha ahhoz van kedvünk. A klinikán pedig dolgozik egy horvát kajakos fiú, akivel tíz évvel ezelőtt együtt edzőtáboroztunk, és azonnal felvette velünk a kapcsolatot. Levitt a helyi kajakos közösségbe, aminek köszönhetően lehetőségem van evezni. Persze a kezelések mellett nem könnyű edzeni, elég kemények a mellékhatások, de remélem, idővel majd hozzászokom, és visszatér a régi erőm.”

A gyűjtés azonban nem állt le, jelenleg is zajlanak jótékonysági események és érkeznek az adományok. Horváth Noémi, az alapítvány projektmenedzsere naponta kap értesítést a befolyt összegekről, és tájékoztatja Robiékat nemcsak a gyűjtés eredményéről, de a jókívánságokról és a megható történetekről, amelyekből van bőven. „Szerveztek gyűjtést a csongrádi Fő utcai óvoda dolgozói, a szarvasi focisták egy meccsük bevételét ajánlották fel, a szarvasi karatésok jótékonysági versenyt rendeztek, a győri művészeti egyetem hallgatói koncertet Robiért. Múlt héten pedig egy ifi kajakoslány jött be az irodába, és elmesélte, hogy eladta három hajóját, mert az összeget Robinak szeretné adni. Ő egyedül nyolcázezer forintot gyűjtött, amivel így ez alatt a kicsit több mint egy hónap alatt tízmillió forint érkezett az alapítvány számlájára. Példaértékű az egész történet. De a kajak-kenusokon kívül rengeteg más sportoló, olimpiai, világ- és Európa-bajnok utalt, egykori edzők és sportvezetők, nem beszélve az ismeretlenekről, a civilekről, akik nem ismerik személyesen Robit, mégis segítenek neki.”

A Kolonics Alapítvány nagyon büszke arra, hogy képviselheti ezt az egész országot megmozgató ügyet. Nagyon jó egy ilyen történetnek a részese lenni, az emberekbe vetett hit ilyenkor igencsak megerősödik. Persze nagyon sokat segít, hogy olyan véleményvezérek is az ügy mellé állnak, mint Sebestyén Balázs, Majka, Ördög Nóra, Miklósa Erika és még sorolhatnánk, és az sem mellékes, hogy Dr. Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete is a rendelkezésünkre állt. Így Robiék mostmár az általa delegált houstoni konzullal, Markocsány Gáborral is napi kapcsolatba kerültek, ami hatalmas segítség. A gyűjtés folytatódik, továbbra is örömmel fogadjuk a felajánlásokat Robiék számára” – mondta el Csabai Edvin, az alapítvány elnöke.

KOLONICS GYÖRGY ALAPÍTVÁNY