Döntött a kuratórium a 2022-es Jövő Reménységeiről

A Kolonics György Alapítvány hatodik alkalommal hirdette meg a Jövő Reménységei ösztöndíjprogramját. Azok, akik elnyerik az ösztöndíjat, havi nettó 40.000 Ft-os támogatásban részesülnek 6 hónapon keresztül. A kezdetekben öt, most már tíz ösztöndíjast választ a kuratórium. 2021-ben 32 fiatal kajak-kenu versenyző adta be a pályázatát a 2022-es évre, és idén is tíz győztest hirdettek a minap megrendezett kuratóriumi ülésen.

Döntött a kuratórium a 2022-es Jövő Reménységeiről

A Kolonics György Alapítvány év végi kuratóriumi ülésén született döntés arról, hogy a 32 pályázó közül ki nyerje el a Jövő Reménységei ösztöndíjat. Idén is Kárai Péter kuratóriumi tag indította el a gyűjtést, amely magánadományozók sokaságát mozgatta meg. Összesen 2.555.000 forintot adtak össze a sportág és a fiatal korosztály jövőjéért tenni akarók, ami azt jelenti, hogy a program anyagi hátterét egy az egyben magánadományokból sikerült előteremteni, olyannyira, hogy a tíz ösztöndíjasnak kifizetésére kerülő összesen 2.400.000 forint feletti 155.000 forintos összeget hozzátette az alapítvány a már elkülönített 1.096.000 forintos tartalékhoz, amit csak erre a programra lehet elkölteni.

Az adományozók között volt Tótka Sándor (olimpiai bajnok kajakos), Kopasz Bálint (olimpiai bajnok kajakos), Nádas Bence (olimpiai 4. helyezett kajakos), Siklósi Gergely (olimpiai ezüstérmes vívó), Péni István (olimpiai 5. helyezett sportlövő). A klubok közül az MVM Szeged Vízisport Egyesület támogatta a programot, valamint Hűvös Viktor és csapata. Az egykori ösztöndíjasok közül Csanki Márk, Molnár Csenge, Molnár Csanád és Zombori Dominik járult hozzá a program anyagi hátterének megteremtéséhez. Nekik és a többi adományozónak is hálásan köszönjük!

A program fontosságát dícséri, hogy ösztöndíjasaink közül idén paralimpiát nyert Kiss Péter Pál, míg Kőhalmi Emese felnőtt világbajnok lett, ami óriási öröm és büszkeség a számunkra is 

Idén a kuratórium tagjai újra többórás mérlegelés után döntöttek a tíz ösztöndíjasról, a döntés meghozatalakor figyelembe vették a pályázó szociális helyzetét, sport- és tanulmányi eredményeit. Ezek alapján az alábbi versenyzők részesülnek 2022-ben a Jövő Reménységei program ösztöndíjában:

Férfi kajak:

Hoffer Benedek, Kollek Bálint

Női kajak:

Tóth Diána, Kertész Gréta

Férfi kenu:

Juhász István Dávid, Molnár Csanád

Női kenu:

Kiss Ágnes Anna, Győre Panna

Paraszakág:

Kiss Péter Pál

Különdíj:

Boldizsár Dalma

Gratulálunk a győzteseknek! Nekik és a többi pályázónak is sok sikert kívánunk 2022-re is!