Anya és fia is helyet kapott a világbajnoki csapatban

Csütörtöktől rendezik meg a portugáliai Ponte de Limában a felnőtt, U23-és és ifjúsági maraton világbajnokságot. A magyar válogatottban több egykori ösztöndíjasunkra érdemes odafigyelni, de érdekesség, hogy a magyar válogatottban helyett kapott anya és fia is Csay Renáta és Kolozsvári Brúnó személyében.

Anya és fia is helyet kapott a világbajnoki csapatban

A maraton szakág vezetőedzője, Kadler Viktor bizakodva néz a világbajnokság elé, már csak azért is, mert a nyári Európa-bajnokságon Silkeborban 6 arany-, 7 ezüst- és 4 bronzérem volt a válogatott mérlege – amellyel az első helyen végzett az éremtáblázaton -, és ahhoz képest erősebb összeállításban utazik a válogatott Portugáliába.

A csapat legrutinosabb tagja Csay Renáta, aki 45 évesen, húszszoros világbajnokként is tartja a lépést a fiatalabbakkal, olyannyira, hogy ugyan már edzőként dolgozik, vagyis tanítványai felkészülésére is oda kell figyelnie, mégis az Európa-bajnokságon ezüstérmet tudtak nyerni, amit most természetesen szeretnének aranyra váltani párostársával, Czéllai-Vörös Zsófiával.

A válogatott tagja Renáta 18 éves fia, Kolozsvári Brúnó is. Míg az édesanya K-2-ben fog versenyezni, addig Brúnó K-1-ben áll rajthoz. Egyelőre a tapasztalatszerzés a még ifikorú Brúnó célja.

A népes magyar küldöttségben több egykori ösztöndíjasunk is helyet kapott.

Erdélyi Tamás (a képen párostársával, Boros Adriánnal látható) K-2-ben indul, nagy reményekkel. A C-2-ben áll rajthoz Besenyei Ádám, a kenu egyesek mezőnyében méreti meg magát Bonyai Regina, ők valamennyien a felnőttek között igyekeznek bizonyítani, Horváth Maja, aki szintén az ösztöndíjasunk volt, K-2-ben indul, az ifik között.

(Fotó: kajakkenusport.hu)