A díjazottak viszik tovább Koló szellemiségét

A Kolonics György Alapítvány megtartotta 2020-as évértékelőjét és évzáróját, a járványhelyzet miatt kicsit szokatlan időpontban. Az eseményen átadták a Kolonics Alapítvány elismeréseit, de előtte még Csabai Edvin, az alapítvány kuratóriumának elnöke beszélt az alapítvány munkájáról.

A díjazottak viszik tovább Koló szellemiségét

Kolonics György emlékét többféleképpen őrzi az alapítvány. Egyrészt a vándorkiállítás újabb és újabb várásokba jut el. Tavaly a járvány miatt csak Kaposvár adhatott otthont a gyűjteménynek, de a nyitás óta Körmend és Tiszaújváros lakosai, fiatal kajak-kenusai is megtekintették a Kolóval kapcsolatos relikviákat, filmrészleteket.

De nem csak ilyen módon igyekszik az alapítvány ébren tartani az emlékezetet, hanem azt a szellemiséget is próbálja tovább örökíteni, amely Kolót jellemezte. A Granek István ösztöndíj, amely fiatal edzőpalántákat támogat, illetve a szintén őket segítő Karrierkövető Programon kívül a Jövő Reménységei Ösztöndíj Program az, amely felkarol olyan fiatalokat, akik sport- és tanulmányi eredményei, valamint szociális helyzetük okán megérdemlik, illetve rászorulnak a tartós támogatásra.

A Kolonics Alapítvány tehát egyszerre ápolja Koló emlékét és teremt meg olyan lehetőségeket, amelyekkel elősegítheti a jövő versenyzői és edzői reménységeinek kiteljesedését.

Csabai Edvin elnök mellett felszólalt a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, Schmidt Gábor is, de aktív szerepet vállalt az évzáró programjában Révész Máriusz kormánybiztos, Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Molnár Zoltán MET-elnök is.

Díjazottak 2020

Kolonics-díj: Máró Anna (Tiszaújváros)

Jövő Reménységei Ösztöndíjak:

Női kajak

Horváth Maja (Tiszaújváros)

Sági Alíz (KSI SE)

Női kenu

Csorba Zsófia (Szeged)

Győri Gréta (DVTK)

Férfi kajak

Reisz Benedek (UTE)

Kövesdi Patrik (Pro Rekreatione)

Férfi kenu

Molnár Csanád (Szeged)

Csanki Márk Bese (Szeged)

Parakajak

Kiss Péter Pál (Budapesti Honvéd)

Kolonics György Alapítványért Emlékdíj: Horváth Noémi