12. Kolonics György Emlékfutás

A szervezők profizmusának és a résztvevők fegyelmezettségének köszönhetően semmi sem állt a zökkenőmentes, közös sportolás útjába, így ezúttal is méltó módon emlékeztünk a kétszeres olimpiai bajnok kenus legendára.

12. Kolonics György Emlékfutás

Kiválóan működtek a COVID-19 miatt bevezetett biztonsági intézkedések a 12. Kolonics György Emlékfutáson október 23-án, mint amilyen a sávos indítás, aminek köszönhetően száz-kétszáz futónál több nem tartózkodott egyszerre a rajtzónában. Emellett az előírásokat is szó nélkül betartották a versenyzők, a startpisztoly eldördüléséig mindenki maszkban melegített, és a célba érkezés után máris visszavette a száj- és orrfedőt. Az idén 2500 főben maximalizált nevezői létszámból 600 kajak-kenus állt rajthoz, ami nem véletlen: a futás a sportág berkein belül az éves versenynaptár állandó eseményének számít, a felkészülési programok egy állomása, amelyen örömmel vesznek részt budapesti és vidéki klubok versenyzői is.

„Nagyon köszönöm a szervezést a Szemán Róbert vezette Ötpróba csapatnak, valamint köszönöm a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatását, a KSI kajak-kenu szakosztályának pedig azt, hogy ismét kiváló helyszínt biztosítottak az emlékfutásnak – mondta Csabai Edvin, a Kolonics Alapítvány kuratóriumi elnöke. Ez a verseny az elmúlt években beállt, jó értelemben rutinszerű, olyan, amelyen a résztvevők és a szervezők is jól érzik magukat.”

A versenyen részt vettek a szokásos nagy nevek, rajthoz állt az olimpiai bajnok Storcz Botond és Kiss Gergő, valamint Kiss Tamás, a Kolonics Alapítvány kuratóriumának legújabb tagja, aki egyébként szuper idővel, 50 perc 23 másodperc alatt futotta le a 11,5 kilométeres távot. Az idei csapatot színesítette Kiss Péter és Juhász Tamás parakajakos, akik handbike-kal teljesítették a távot.

A sportági háziversenyt a nőknél már sokadik alkalommal Kiszli Vanda nyerte, a paksiak világbajnoka 1.33:18-as idejével a női abszolút kategóriát is megnyerte a félmaratoni távon. A kajak-kenusok között a leggyorsabb férfi versenyző pedig Bucsi Bence lett, a Dunaferr kenusa 1.24:40-et futott  21,1 km-en. 

A szervezők és a támogatók mellett köszönjük mindenkinek a részvételt és gratulálunk az elért eredményekhez! A részletes eredménylistát megtaláljátok a BBU honlapján!