Több ezren emlékeztünk Kolóra

Közel négyezren vettek részt a 10. Kolonics György Emlékfutáson, hogy a sport és a mozgás örömével emlékezzenek együtt a tíz éve elhunyt sportlegendára.

Több ezren emlékeztünk Kolóra

A tavalyi évvel ellentétben kellemes őszi napsütés fogadta a sportolni vágyó tömeget október 23-án a Népszigeten. 2008 óta évről-évre több nevezés érkezik a Koló emlékére rendezett futóversenyre, de az idei jubileumi év minden eddigi várakozást felülmúlt: már jóval a verseny előtt megteltek a helyek, és végül rekordszámú futó gyűlt össze, hogy elinduljon, 2, 11,5 és 21 kilométeren. 

Az eseményen számos élsportoló, olimpiai, világ- és Európa-bajnok is rajthoz állt valamelyik távon, nem beszélve a lelkes civilek ezreiről. A 2 kilométeres táv győztesei Schneider Kinga és Csáki Attila lettek, a 11,5 kilométeres középtávon Posztós Kitti és Omodi Zoltán voltak a leggyorsabbak, míg félmaratoni távon a nőknél Simona Staicu, a férfiaknál dr. Jakab András nyert. A kajak-kenusok között a 21 kilométer legjobbjai Kiszli Vanda maratoni világbajnok és Bucsi Bence lettek, a legnagyobb létszámmal pedig a Merkapt-Mekler Egyesület versenyzői álltak rajthoz, Németh Szabolcs vezetőedző 150 gyerekkel nevezett a futásra. 

Az MTD Hungária és Kovács Zoltán jóvoltából ebben az évben is gazdára talált három értékes fűnyíró, amit a 11,5 és a 21 kilométer célba érkezői, illetve a legalább 10 fővel nevező kajak-kenu egyesületek között sorsoltak ki, ez utóbbi kategória boldog tulajdonosa a Csepel lett. A futók között ott volt természetesen Csabai Edvin, a Kolonics Alapítvány elnöke is, aki így összegezte az eseményt: „Nagyon boldog vagyok, hogy ennyien összegyűltünk, hogy sportolással őrizzük Koló emlékét. Köszönjük mindenkinek, aki eljött, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek a támogatást, valamint Szemán Robi és a BBU Szervezőiroda fáradhatatlan munkáját, hogy egy ilyen fantasztikus esemény részesei lehettünk.”