Szent Jupát öröksége – Elkészült a kenus hagyományokat őrző zenei album

A Kolonics György Alapítvány által kezdeményezett és véghezvitt hagyományőrző projekt a magyar kajak-kenu társadalom egy fontos örökségét hivatott megőrizni a jelenlegi és a következő generációk számára. A dalok rögzítéséhez Wichmann Tamást, a sportág ikonikus alakját és a közös tábortüzek örökös hangulatfelelősét kérték fel.

Szent Jupát öröksége – Elkészült a kenus hagyományokat őrző zenei album

Az alapítvány kuratóriumának tagjai a 2019-es év elején döntötték el, hogy idén komoly lépéseket tesznek annak érdekében, hogy örökre megőrizzék a sportág hagyományának egy nagyon fontos darabját. Mivel Tamás örömmel fogadta a felkérést, tavasszal el is kezdődhetett a tervek gyakorlati megvalósítása Pető Zsolt vezetésével, aki a projekt ötletgazdája volt. Így az eredeti elgondolás szerint egy hangstúdióban, profi körülmények között kerültek rögzítésre a dalok, amelyeket a sportlegenda saját gitárjával kísérve énekelt fel. A stúdiómunka, amely során 16 dal készült, remek hangulatban telt, így különösebb nehézségek nélkül, hamar elkészült a Szent Jupát öröksége című album, amelyből kétféle kiadás is készült. Annak ellenére, hogy a stúdiófelvétel komoly költségekkel járt, és a tervek között szerepelt egy nyilvános adománygyűjtés is, erre végül mégsem került sor. Hála a kurátorok odaadó munkájának és a masters kenusok lelkesedésének, a megvalósításhoz szükséges összeg pár nap alatt összegyűlt. Többek között ez az a sportág iránti elhivatottság és hozzáállás, amelyet az alapítvány tovább kíván örökíteni a fiatalokba.

A megjelenés kapcsán a hivatalos lemezbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót a Kolonics György fáklyás emlékevezés napján tartjuk, amelyre mindenkit szeretettel várunk. A helyszínen lehetőség lesz interjúk készítésére és kötetlen beszélgetésre Wichmann Tamással és a meghívott kenus bajnokokkal. A részvétel nem regisztrációhoz kötött.