Sikerrel zárult az Évszak Szervezete Program

Véget ért a MagNet Bank őszre hirdetett Évszak Szervezete Programja, amely során három hónapon át a Kolonics György Alapítvány számára gyűltek az adományok a Balassi úti bankfiókban.

Sikerrel zárult az Évszak Szervezete Program

„Az Évszak Szervezete Program a “Hónap civil szervezete program” utódja. Ez utóbbi a MagNet Bank Belvárosi Közösségi Pontjában – amely a Balassi utcai újraértelmezett bankfiók, azaz bank és  fair trade kávézó egyben – futó kezdeményezés volt, melynek keretein belül havonta kiválasztott szervezeteknek adományozhattak a betérő ügyfelek oly módon, hogy kihelyezett zöldalmákat vihettek el, és cserébe adományokat dobhattak a gyűjtőládába. Ezt a programot terjesztettük ki több bankfiókra is, így született meg az Évszak Szervezete Program, melynek során különböző társadalmi szervezeteket támogathatnak az ügyfelek a résztvevő fiókokban 3 hónapon keresztül. A zöldalmákat felváltották a szervezetre jellemző apró ajándék- és használati tárgyak, melyekért örömmel fogadják a felajánlásokat munkájuk támogatásaként” – foglalta össze a program lényegét  Erős Barbara, a MagNet Bank Civil Kapcsolatok Osztályának vezetője.

A programba bekerülő szervezeteket a MagNet bankfiókjaiban dolgozó kollégák választják ki évszakonként a helyi közösségek erősítése szellemében, a részvételhez pedig alapvető kritérium a társadalmi szervezetek nonprofit, hiteles és transzparens működése. Ezáltal a bankfiókokban is megtörténik az értintettek bevonása: a fiókban dolgozó kollégák felhívják a bankfiókban ügyet intéző ügyfelek figyelmét a programra, a támogatható szervezetre és hiánypótló tevékenységére, és a közösségi összefogás lehetőségére. „Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy a Kolonics György Alapítvány megfelelt a fenti kritériumoknak, és hálásak vagyunk a MagNet Banknak, hogy minket választottak, és felkarolták a szervezetet egy ilyen kiemelt kampányban. Az összegyűlt összeg nagyon szép eredmény, amelynek száz százalékát a tehetséggondozásra tudjuk fordítani” – mondta el Csabai Edvin, az alapítvány elnöke.