Schmidt Gábor lett a MOB új alelnöke

Nagy megtiszteltetésnek tartja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése bizalmat szavazott neki. Schmidt Gábort elsöprő többséggel, 100 igen, 5 nem szavazattal választották meg, így a következő négy évben ő lesz a nyári olimpiai sportágakért felelős alelnök. A szervezet elnökeként Kulcsár Krisztián folytathatja a munkát.

Schmidt Gábor lett a MOB új alelnöke

Szombaton tartotta meg tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság a Budapest Kongresszusi Központban.

Kulcsár Krisztiánt 103 igen, 3 nem szavazattal választották újra, így 2024-ig marad a MOB elnöke.

A két alelnök Schmidt Gábor és Deutsch Tamás lett. Előbbi a nyári, utóbbi a téli olimpiai sportágakért felel.

“Óriási megtiszteltetés, hogy a MOB közgyűlése bizalmat szavazott nekem, és az egyik alelnöke lehetek a megújult elnökségben – mondta Schmidt Gábor. – Bár megbízásom elsősorban a nyári olimpiai sportágak képviseletére szól, de nekem ezen felül fontos célom az egész mozgalom képviselete és szolgálata. Továbbra is szeretnék olyan kezdeményezésekben és programokban részt venni, amelyek segítik a szövetségek, a klubok, valamint a versenyzők és az edzők munkáját.”

Az MKKSZ elnöke arról is beszélt, hogy megbízása tovább erősítheti a kajak-kenu sportág, és a szövetség presztízsét is.

“Alelnöki megbízásom az MKKSZ, és a sportág munkájának elismerése is. Mostani megválasztásom ellenére a munkám fő fókuszában továbbra is az áll, hogy a kajak-kenu szép eredményeket érhessen el a tokiói olimpián, és közben portágunk tovább erősödjön.”

Az elnökön, és a két alelnökön kívül a MOB mai küldöttgyűlése megválasztotta a szervezet elnökségének többi tagját is.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságban betöltött szerepe révén biztos tagja a hazai elnökségnek Schmitt Pál, Kamuti Jenő és Gyurta Dániel. Mellettük Vári Attilát, Magyar Zoltánt, Wladár Sándort, Markovits Lászlót, Kovács Antalt, Imre Gézát és Pálinger Katalint szavazták be a tizenhárom tagú elnökségbe.

Kulcsár Krisztián és az újonnan megválasztott tisztségviselők megbízatása a párizsi olimpia utánig, legkésőbb 2024. szeptember 15-ig szól.

forrás: www.kajakkenusport.hu