Jótékonysági koncert volt Győrben

A február közepén elindított gyűjtés óta rengetegen álltak Tóth Robi mögé akár adománnyal, akár más módon segítve őt és családját. Legutóbb a győri művészeti egyetem hallgatói szerveztek egy fantasztikus jótékonysági koncertet az ügy érdekében.

Jótékonysági koncert volt Győrben

A támogatók között természetesen sokan személyesen is ismerik Robit, vagy a kajak-kenu sporthoz való kötődésünk miatt kerültek valamilyen módon kapcsolatba vele. Nem úgy a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatói, akiknek szinte semmiféle kötődésük nincs a sporthoz, mégis jótékonysági koncertet szerveztek Robi kezelésének támogatásához március 20-án.

A koncertet szűk egyhónapos szervezés előzte meg, és mivel minden tanár és hallgató első felkérésre vállalta a fellépést, így nagyon hamar összeállt a műsor programja. Az este házigazdája a Győri Nemzeti Színház színművésze, Jáger András volt, aki a felvezetőben beszélt Robi pályafutásáról, betegségéről és a houstoni lehetőségről is. A bevezető után kezdetét vette a koncert. Az első műsorszámot az este főszervezői, Szabó Alexa, Bégány Csenge Anna és Kozma-Páll Erzsébet adta elő, akik mindannyian a győri egyetem végzős hallgatói. Ezt követően tanárok és diákok felváltva léptek színpadra és különböző stílusú előadásokkal szórakoztatták a közönséget.

A szervezők jóvoltából a bejáratnál adománygyűjtő dobozban volt lehetősége mindenkinek hozzájárulni Robi amerikai kezeléséhez, illetve a szünetben a koncert egyik plakátját aláírta minden művész és a hallgatóság is. A plakátot a szervezők eljuttatják Amerikába, ezzel is sok erőt küldve Robinak a gyógyuláshoz. Ebben a néhány órában több, mint 300 000 forint gyűlt össze a helyszínen, ami kiegészül az alapítvány számlájára közvetlenül átutalt összegekkel.

A művészeknek köszönhetően fantasztikus élményben volt része annak, aki aznap este ellátogatott a győri Zsinagógába. Komolyzenei szakértők és a műfajban kevésbé jártas vendégek is remekül érezték magukat, hiszen a zenei élmény mellett a nemes cél még emelkedetebbé varázsolta a hangulatot. Alapítványunk és a Győri Vízisport Egyesület versenyzői is részt vettek a koncerten, hiszen a sport és a művészet remek párost alkot.

Március 20-án este egy kicsit jobb hely lett a világ.