Jól szerepeltek alapítványunk támogatottjai az Európa-bajnokságon

Minden idők legeredményesebb utánpótlás Európa-bajnoki szereplését könyvelhette el a kajak-kenu válogatott a hétvégén Poznanban. 16 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel zárt a küldöttség. Remekül helytálltak a Kolonics György Alapítvány által támogatott versenyzők is.

Jól szerepeltek alapítványunk támogatottjai az Európa-bajnokságon

A Kolonics Alapítvány egykori és jelenlegi díjazottai közül tizennégyen vettek részt a poznani U23-as és ifi Európa-bajnokságon. Közülük a döntők első napján aranyérmet nyert Rendessy Eszter, aki 2018-ban Kolonics György-díjas volt, Eszter az U23-as lányoknál K-1 1000 méteren rajt-cél győzelmet aratott, a második helyen végzett fehérorosz riválisára négy másodpercet vert.

Ifi C-2 1000 méteren a Rumi Gergő, Molnár Csanád páros a harmadik lett, ami azt jelenti, hogy ők szerezték meg a szakág első magyar érmét az Eb-n. Csanád a Jövő Reménységei program ösztöndíjasa.

A vasárnapi döntők során megint remekeltek a Kolonics György Alapítvány díjazottai.

Ifi női K-4 500 méter a Kiskó Réka, Máró Anna, Dráviczki Dóra, Tóth Diána összeállítású négyes első lett, Máró Anna az idei Kolonics György-díjas.  

Szintén az ifik között C-2 500 méteren a Gönczöl Laura, Opavszky Réka páros végzett az élen, mindketten a Jövő reménységei program ösztöndíjasai voltak, az ő szolidaritásuk és a barátságuk egymás iránt olyan erős, hogy az ösztöndíjból egymást is segítették (két különböző évben voltak ösztöndíjasok).

Ifi K-4 500 méteren a Kövesdi Patrik, Mizsér Márk, Hidvégi Hunor, Keller Gergő egység harmadik lett, Kövesdi Patrik idén tagja a Jövő Reménységei programunknak.

Az U23-ban női K-4 500 méteren a Kőhalmi Emese, Pupp Noémi, Rendessy Eszter, Csikós Zsóka összeállítású négyes második lett, ebben az egységben szinte mindenki valamilyen módon köthető az alapítványhoz, hiszen Kőhalmi Emese és Rendessy Eszter Kolonics György-díjas, Emese a Jövő Reménységei ösztöndíjasa is volt, akárcsak Csikós Zsóka (képünkön).

Gratulálunk a fiataloknak, lenyűgöző az a teljesítményt, amit nyújtottak!