Adománygyűjtés, vb-részvétel, hagyományőrzés

Sok idő eltelt és sok minden történt a legutóbbi kuratóriumi ülés óta, de az előttünk álló időszak is rengeteg izgalmas feladatot és eseményt ígér.

Adománygyűjtés, vb-részvétel, hagyományőrzés

Ott leszünk a világbajnokságon

Sikeresen lezajlott a Kolonics Alapítvány tavaszi kuratóriumi ülése. Miután dr. Lits József, a Felügyelő Bizottság elnöke a helyszíni ellenőrzést követően megállapította, hogy az alapítvány az alapító okiratban meghatározott céloknak megfelelően végzi tevékenységét, a kuratórium tagjai az előttünk álló év legfőbb feladatait tárgyalták meg. Az idei év kétségkívül legfontosabb eseménye az egész kajak-kenu társadalmat lázban tartó szegedi világbajnokság lesz, ahol az alapítvány két kitelepüléssel is várja majd az érdeklődőket. A versenyzői területen tematikus kiállítással, a vásárvárosban pedig az egész családnak szóló aktív programokkal várjuk a látogatókat.

Jótettekből nincs hiány

Csabai Edvin, az alapítvány elnöke beszámolt a jelenleg is zajló, Tóth Róbert gyógykezelésére szervezett adománygyűjtésről, a rendkívül sikeres projekt során az adományok összege elérte a tízmillió forintot, a gyűjtés pedig folytatódik tovább. És ha már jótett, egy másfajta felajánlás is érkezett: Ladunga Károly csepeli masters kenus egy emlékérmet készített Kolóról, amelyet az alapítvány rendelkezésére kíván bocsájtani annyi példányban, amennyire szükség van. Ennek köszönhetően a remekművet lehetőségünk lesz átadni a Kolonics György-díjat idén kiérdemlő legjobb utánpótláskorú versenyzőnek.

Hagyományőrzés hagyományteremtéssel

Anélkül, hogy elárulnánk a részleteket, büszkén tudatjuk, pozitív elbírálásban részesült az az ötlet, hogy a kultúránk részét képező kenus nótákat megörökítsük a következő generációk számára. Pető Zsolt kuratóriumi tag jóvoltából már folynak az előkészületek, ha minden jól megy, a projektet az alapítvány fogja koordinálni. A terv a dalok hangstúdióban való rögzítése és sokszorosítása azzal a nem titkolt céllal, hogy megőrizzük a kenus örökség egy nagyon fontos darabját.